Na de eerste wedstrijd in en tegen Leunen heeft Keldonk voor de thuiswedstrijd voor promotie naar de 4e klasse nog alles in eigen hand. Na een uitzichtloze 3 – 1 ruststand knokten ze zich naar een 3 – 3 eindstand terug en is alles nog mogelijk.
Tegenstander Leunen begon veel feller aan de wedstrijd en overblufte Keldonk op alle fronten. Toch nam Keldonk, toen ze voor de eerste keer in het vijandelijke strafschop gebied kwamen, de leiding. Na een mooie voorzet van Pieter Verbruggen kroop Jan van den Acker goed voor zijn man en tikte binnen. De vroege voorsprong was een mooie opsteker, maar het Keldonkse spel werd er niet beter op. Niemand van de spelers haalde zijn normale niveau, waardoor het balbezit maar telkens van korte duur was. Binnen vijf minuten boog Leunen de stand naar hun voordeel om en tien minuten voor de rust werd het ook nog 3 – 1 en had Keldonk daar tegenover weinig in te brengen.
Na de rust was er een gretiger Keldonk te zien en leek bij Leunen het beste er van af te zijn. Na tien minuten werd Keldonk in het zadel geholpen toen Tom van de Broek binnen de zestien werd gevloerd en de toegekende penalty door Koen van Deurzen via de onderkant van de lat werd binnen geschoten. Gelukkig was er een neutrale grensrechter, want een clubman had deze bal zeker niet over de lijn zien gaan. Keldonk zat de tweede helft beter in de wedstrijd, maar creëerde weinig noemenswaardige kansen. Leunen had zijn huiswerk goed gedaan, want onze topscoorder Koen van Deurzen lag volledig aan de ketting. De gelijkmaker kwam dan ook uit onverwachte hoek. De op links doorgebroken Pieter Verbruggen maakte met een prachtige stiftbal zijn eerste van het seizoen, en dat was meteen de belangrijke gelijkmaker. Leunen was nu slachtrijp, maar jammer genoeg wist Keldonk daar niet meer van te profiteren.
A.S. zondag om 12.00 uur is de alles beslissende return op “de Koulberg” in Keldonk, komt dat zien !!!