Keldonk was gewaarschuwd, want in de uitwedstrijd tegen Maaskantse boys uit Maren-Kessel hadden ze het tegen deze stug verdedigende ploeg al moeilijk, maar namen toen nog wel de drie punten mee naar huis. In de thuiswedstrijd van afgelopen zondag hadden ze dit, geluk niet en hield Maaskantse boys, zei het met kunst- en vliegwerk, Keldonk van score af en bleef de stand onberoerd 0 – 0.
Keldonk begon erg fanatiek aan de wedstrijd en zette Maaskantse boys meteen onder druk. Dit leidde na vijf minuten tot een prima kans voor Roy van der Heijden, die een voorzet van Jan van den Acker prima binnen kopte, maar de bal op miraculeuze wijze niet de doellijn zag passeren. Gedurende de eerste helft bleef Keldonk de ploeg met ruim het meeste balbezit, maar het ontbrak aan een goede eindpas of voorzet. Er mag ook een compliment naar de twee centrale verdedigers uit Maren Kessel die alles voordat Keldonk gevaarlijk kon worden weg wisten te rammen.
In de tweede helft zette Keldonk nog meer druk naar voren en kreeg legio kansen om op voorsprong te komen. Na een corner van Mark van Haandel kopte Erik van Loon goed in, maar de keeper bracht redding. Een voorzet van Rene van Lankveld werd door Koen van Deursen ingekopt, maar ook nu was de keeper een horde te veel. Na ’n kwartier was er een strakke pegel van Robin Knapp die centimeters naast ging en kopte Koen van Deursen via de lat en de keeper rakelings over. De beste kans om de wedstrijd in Keldonks voordeel te beslissen kreeg Koen van Deursen tien minuten voor tijd, maar ook zijn goede inzet werd door de keeper met de toppen van zijn tenen naast het doel getikt.
Soms zit het mee en soms zit het tegen, maar afgelopen zondag was het wel heel erg veel tegen en daar is niet tegen te voetballen. De spelers van Maaskantse boys gingen juichend van het veld hun missie was geslaagd, en dat zegt genoeg.