Op papier was er nog een mogelijkheid dat Keldonk heel sneaky de derde periode zou kunnen binnen slepen. Als Boerdonk zou verliezen van O.K.S.V en Keldonk zou zelf winnen van Odiliapeel dan mochten ze gaan spelen voor promotie. De vrienden van Boerdonk hielpen waar het kon, maar Keldonk wist niet te profiteren en leed een 3 – 1 nederlaag. Niemand bij Keldonk was daar rouwig om, erger was het uitvallen van Sami el Miliani die met een op het oog zwaar lijkende blessure met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Hopelijk voor Sami valt het mee, wij wensen hem een voorspoedig herstel.
In de eerste helft nam Keldonk het initiatief tot aanvallen en al snel moest de keeper van Odiliapeel flink aan de bak, toen Duane Villanueva een harde schuiver onder in de hoek plaatste. Keldonk bleef de aanval zoeken, maar Odiliapeel kwam er met lange ballen steeds gevaarlijk uit. Na ruim twintig minuten spelen soleerde Duane Villanueva door de Odiliapeel defensie en ronde prima af. Na deze voorsprong bleef Keldonk lange tijd de betere ploeg, maar verder dan een buitenspeldoelpunt van Mark van Haandel kwam men niet. Vijf minuten voor de rust sloeg Odiliapeel hard toe, en binnen twee minuten bogen die met twee doelpunten de achterstand volledig om.
Na de rust ging Keldonk op jacht naar de gelijkmaker en daar was Luuk Cremers met een goede kopbal heel dicht bij. Ook Duane Villanueva was met zijn schoten een paar keer gevaarlijk, maar de goede Odiliapeel keeper bleek vandaag moeilijk te passeren. Na het oponthoud in verband met de blessure van Sami, liep Odiliapeel naar 3 – 1 uit en was voor Keldonk het doek voor deze competitie gevallen.