Ondanks dat Keldonk al na 20 seconde op achterstand kwam tegen H.B.V. uit Beers was er geen moment dat je dacht vandaag tegen de koploper te spelen. Keldonk streed voor wat ze waard waren, maar leden uiteindelijk een niet verdiende 1 – 3 nederlaag.
Via een Keldonks been, waardoor keeper Jeppe Kerkhof kansloos was, kwamen de mannen uit Beers al vroeg op voorsprong en leek het voor Keldonk een zwaar middagje te worden. Keldonk gooide echter alle schroom overboord en ging op gelijke tred met de koploper mee, en kreeg via Tom van de Broek en Roy van der Heijden goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Verder was er een goede redding van Jeppe Kerkhof nodig om de bezoekers niet verder uit te zien lopen. Vijf minuten voor de rust werd een doorgebroken HBV speler door een Keldonkspeler naar de grasmat gedwongen en was de scheids onverbiddelijk en toonde de rode kaart.
Na de thee ging Keldonk met tien man de strijd aan, en kreeg al na vijf minuten loon naar werken toen na een mooi gegeven bal van Mark van Haandel, Tom van de Broek heel rustig en subliem de gelijkmaker binnen wipte. Even later kreeg Mark van Haandel een prima kans om Keldonk op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal ging jammerlijk voorlangs. Twintig minuten voor het einde sloeg H.B.V. genadeloos toe en nam na een Keldonkse miscommunicatie een 1 – 3 voorsprong. Luuk Cremers was hierna nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot werd na gegrabbel van de keeper tot corner verwerkt. Zo ging langzaam het Keldonkse kaarsje uit en kon het moegestreden team jammer genoeg het laatste kwartier alleen nog maar tegenhouden.