Afgelopen zondag boekte Keldonk, na een tijdje droog te hebben gestaan, de eerste overwinning van 2022. De 1 – 0 achterstand bij V.C.O werd in de tweede helft met een 1 – 4 eindstand vakkundig weggepoetst.
Voor de wedstrijd werd iedere meegereisde supporter met een stevige handdruk van trainer Ruud Fleskens welkom geheten, en daar had hij amper twee minuten voor nodig. Het Keldonkse legioentje zag een van twee kanten armetierige eerste helft. Het Keldonkse balbezit was telkens maar van korte duur en al was V.C.O op dat gebied beter, ook zij kregen geen noemenswaardige uitgespeelde kansen. Toen iedereen zich tevreden had gesteld met de blanco ruststand sloeg V.C.O. alsnog toe, en nam de voorsprong mee naar het kleedlokaal.
In de rust hadden de Keldonkse supporters nog weinig hoop op een goed resultaat en werden de volgende kreten opgetekend “Nog nie al voetballe ze tot vunovvund tweilf ure dan make ze nog gin goal” en “Wie van Kelding moet die goal make?
De tweede helft ging Keldonk echter opportunistischer spelen. Met drie man achterin en Leon van den Acker doorgeschoven naar het middenveld werd V.C.O. teruggedrongen. Dit had snel resultaat, want een vrijetrap van Mark van Haandel werd door Rene van den Akker binnen gekopt. Vanaf dat moment was het Keldonk dat de regie van de wedstrijd in handen nam. Na een kwartier was het opnieuw Rene van den Akker, die na goed doorgaan van Willem Bouwens, Keldonk naar de voorsprong schoot. Het geloof was helemaal terug en V.C.O. zakte als een pudding in elkaar. Even later was het na een prima voorzet van Leon van den Acker, Roy van der Heijden die bij de tweede paal de 3 – 1 binnen kopte. En tien minuten voor tijd was het Roy van der Heijden die de wedstrijd definitief op slot gooide en de 1 – 4 eindstand voor zijn rekening nam.
Zo behaalde Keldonk een broodnodige overwinning, en zou koploper H.B.V. volgende week nu met knikkende knietjes naar De Koulberg komen ?