Dit keer een verslag van het promotie verhaal van ons eerste elftal in het seizoen 2007 - 2008. Het werd een lange weg maar het lukte Keldonk uiteindelijk om naar de vijfde klasse te promoveren.

PROMOTIE NAAR DE VIJFDE KLASSE !!!
Het was het jaar dat Claus Foederer voor het eerste seizoen trainer van Keldonk was en met hem kwamen Patrick van der Linden en Thijs Bouw als spelers over van Erp. In de competitie eindigde Keldonk op de tweede plek achter D.S.V. uit St. Antonis. Door die tweede plek mocht Keldonk samen met Vios’38 uit Beugen en Vianen Vooruit in de nacompetitie uit gaan maken wie van deze drie mocht promoveren.  Na een rode kaart voor Pieter-jan van den Boogaard werd de wedstrijd tegen Vios’38 uit Beugen door een doelpunt van Maik Bouwe in blessuretijd met 1 – 0 gewonnen.  Tegen Vianen vooruit kwam Keldonk in de eerste helft op een 1 – 0 achterstand, maar knokte zich in de tweede helft na een doelpunt van Patrick van der Linden naar een gelijke eindstand. Dit was niet genoeg want Vianen promoveerde op doelsaldo.
Door deze tweede plaats in de nacompetitie kwam er nog een volgend toetje. Er was nog een kaartje naar de vijfde klasse te vergeven maar dan moest er afgerekend worden met Griendsveen en S.C.V.’58 uit Velp, die ook tweede werden in hun nacompetitie.
Hieronder het verslag van deze twee wedstrijden.
Keldonk is er dan uiteindelijk toch in geslaagd om de doelstelling, zon snel mogelijk terug naar de vijfde klasse, binnen te halen. Het had natuurlijk ietsjes sneller gekund, maar zo was het toch ook wel heel aangenaam, want eerst werd er donderdag met Griendsveen afgerekend en zondag werd S.C.V.’58 met 5 – 2 gedeclasseerd.
Vorige week donderdag speelde het eerste elftal van Keldonk de eerste wedstrijd om de laatste ticket naar de vijfde klasse te bemachtigen. De wedstrijd tegen Griendsveen werd op neutraal terrein in Milheeze gespeeld, Het Keldonkse publiek was in grote getale naar dit peeldorp afgereisd, en kregen waar voor hun geld.
Keldonk begon erg fel aan de wedstrijd en zette Griendsveen onder zware druk. Er kwamen kansjes, kansen en grote kansen, maar deze werden op onverklaarbare wijze niet benut. Griendsveen kwam totaal niet in het stuk voor en beperkte zich tot het wegrammen van de bal en het op eigen helft opvangen van de volgende Keldonkse aanval. In de 35e minuut liet Patrick van der Linden zien hoe eenvoudig het is om een doelpunt te maken, na een mooie diepe bal van Mark Bevers controleerde hij de bal, keek even naar de keeper, dan nog even wachten om vervolgens de bal in het kleine hoekje binnen te tikken. Toen Erwin Jansen een paar tellen later uit een corner van Ronald Vervoort de 2 – 0 binnen kopte was Griensveen rijp voor de slacht. Keldonk kreeg in de resterende tijd voor de rust nog twee goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar besloten wat wedstrijd over te laten voor na de pauze.
Iedereen in het Keldonkse kamp was er van overtuigd dat de buit binnen was, maar dit kreeg een rare wending toen ’n minuut na de rust Griendsveen de 2 – 1 scoorde. Keldonk raakte hierdoor zo van slag dat de anders zo koele verdediging in paniek raakte en fouten ging maken. Griendsveen rook dit gevaar en probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Gelukkig kon Keldonk zich na een kwartier hectiek herstellen en nam de controle over de wedstrijd weer volledig in handen. Men kreeg nog goede kansen, maar het belangrijkste was dat Griendsveen vandaag niet meer tot scoren kwam.
Afgelopen zondag kwam het vervolg met de laatste wedstrijd waar promotie op het spel stond. Nu moest het gebeuren, en met vele Keldonkse supporters langs het veld van Boekel sport werd met maar liefst 5 – 2 van S.C.V.’38 uit Velp gewonnen.
In de eerste helft begon Keldonk voortvarend, maar gaf de wedstrijd door slordig voetbal steeds meer uit handen. Het werd nog erger toen via een vervelende klutsbal de bal ineens voor de S.C.V. spits lag en deze Keldonk op achterstand zette. In de rust had trainer Claus Foederer de spelers ‘vriendelijk’ verzocht om het iets anders aan te pakken. Dit kreeg zijn uitwerking in het tweede bedrijf want binnen tien minuten bogen ze de achterstand om in een 3 – 1 voorsprong en de ene goal was nog mooier dan de andere. Ronald Jansen en Patrick van der Linden knalden strak raak en Maik Bouwe stond als doelpuntenmaker aan het eindpunt van een mooie aanval. Vervolgens leek er geen vuiltje meer aan de lucht, maar een onschuldige overtreding binnen de zestien werd met een penalty bestraft waardoor de marge nog maar op één stond. Tien minuten voor tijd was het Mark van der Linden die de strijd definitief besliste en Jorg van den Hurk strooide in de laatste minuut nog meer zout in de Velpse wonden
Hierna werden de spelers in de bloemetjes gezet en werden ze vanaf de tribune door de Keldonkse supporters toegejuicht en was het tijd geworden om er eentje te gaan drinken, en daar bleef het bij de meeste niet bij.