Na de nederlaag vorige week tegen V.O.W. kwam H.V.V. Helmond extra gemotiveerd naar Keldonk, waar de plaatselijke trots een 0 – 4 nederlaag moest slikken.
Na een poging vanaf de middenlijn zeilde de bal gedragen door de wind over keeper Jeppe Kerkhof heen in het doel en keek Keldonk al na een paar minuten tegen een achterstand aan. Even leek het een walk-over te worden, maar Keldonk herstelde zich hierna redelijk. Zo werd een schot van Tom van de Broek van de lijn gehaald en kwam Roy van der Heijden tot twee keer toe vrij voor het Helmondse doel, maar werd in de rug gelopen, waar de leidsman geen penalty in zag. Dan was er nog, na een afgeslagen Keldonkse aanval, een schot van Rick van Nuland dat net voor de doellijn tussen een mêlee van spelers smoorde. Na een half uur kwam H.V.V. met een onhoudbaar doelpunt op 0 – 2. Hierna trapte een speler van Helmond in het gezichtsveld van de scheidsrechter overduidelijk na, wat volgens de regels van onze KNVB een rode kaart moest zijn, deed de man in het zwart het af met geel. Net voor de rust profiteerde H.V.V. van een misverstandje in de Keldonkse defensie en werd het voor de tweede helft een moeilijk verhaal.
Na de rust speelde H.V.V. een gewonnen wedstrijd, maar vonden ze het nodig om erg irritant te blijven, wat eigenlijk nergens voor nodig was. Na een kwartier werd de eindstand binnen geschoten. Keldonk probeerde hierna nog wel om tot een ere treffer te komen. Mike Oosterholt zag zijn voorzet op centimeters na voorlangs gaan en Jan van den Acker kopte nog rakelings over.
Hopelijk gaat H.V.V. aan het einde van de rit promoveren, want zo’n team hoort gewoon niet in de vijfde klasse thuis.