In de eerste wedstrijd na de winterstop pakte Keldonk op de valreep de drie punten in Eindhoven tegen laagvlieger Tongelre.
In het eerste kwartier had Keldonk een licht overwicht en kreeg via een goed schot van Jan van den Acker en een bijna niet te missen kans voor Luuk Cremers goede mogelijkheden om de score te openen. Even later, na een niet direct gevaarlijk lijkende ingooi, viel de bal na een doorkoppertje heel ongelukkig achter keeper Jeppe Kerkhof en liep Keldonk tegen een vroege achterstand aan. Mede door de harde wind en gestaag vallende regen werd het een rommelig potje voetbal. Tom van de Broek was met een gevaarlijke schuiver al dicht bij de gelijkmaker geweest toen hij even later na een prachtige diepe bal van Marcel van de Tillaart op zijn sterkste wapen bediend werd en met een mooi boogje wist hij nu ook de keeper kansloos te laten. Na deze gelijkmaker vlak voor de rust kreeg Keldonk via Verdi Rijthoven en Tom van de Broek nog twee goede mogelijkheden om met een voorsprong aan de thee te gaan, maar daar wist de Eindhovense keeper met goede reddingen een stokje voor te steken.
Na de rust bleef het een fouten festival met weinig echt goed lopende aanvallen. Tongelre rook de overwinning en haalde met het inbrengen van de assistent scheidsrechter en de trainer alles uit de kast om het Keldonk moeilijk te maken. Keldonk kreeg met de rentree van de langgeblesseerde Roy van der Heijden meer ruggengraad en met een schot net naast gaf hij al snel zijn visite kaartje af. Tien minuten voor tijd kreeg Tom van de Broek de kans om vrij voor de kist de volle buit binnen te schieten, maar hij mikte de bal een half metertje te hoog. Een paar tellen voor het laatste fluitsignaal kwam de overwinning er toch nog. Een prachtige lange bal van Peter van Zutphen eindigde op de stropdas van Tom van de Broek die vervolgens een goed voorzet afleverde op Roy van der Heijden die Keldonk naar de winst schoot.
Een moeizame overwinning was een feit, het voetbal was misschien niet geweldig maar op grond van de inzet, vooral in de tweede helft, was de overwinning zeker niet gestolen.