Keldonk was afgelopen zondag niet opgewassen tegen Koploper F.C. de Rakt. Het beter combinerende Udense team behaalde dan ook een verdiende 4 – 2 overwinning.
Na vijf minuten kreeg Keldonk na een domme handsbal binnen de zestien een penalty tegen die meedogenloos werd binnen geschoten. Door deze vroege achterstand liep Keldonk meteen achter de bekende feiten aan. Na tien minuten had Keldonk bij de eerste offensieve daad meteen gelijk kunnen maken, maar na een goede actie van Jan van den Acker was de kopbal van Tom van de Broek een makkelijke prooi voor de Rakt-goalie. Nadat keeper Leon van den Acker met een knappe redding Keldonk op de been hield was hij na twintig minuten wederom geklopt en was het vrezen met grote vrezen. Vijf minuten later was het echter plotseling 2 – 1 toen een goede voorzet van John Sweers bij de tweede paal door Roy van der Heijden werd binnen geschoten. Deze opsteker was maar van korte duur want vanaf de aftrap bracht F.C. de Rakt de marge weer op twee.
De thee had Keldonk goed gedaan want een paar minuten in de tweede helft was het Tom van de Broek die uit een voorzet van John Sweers heel acrobatisch naar 2 – 3 verkleinde. Tijd voor de supporters om er eens goed voor gaan te zitten was er niet want een paar minuten later lag de bal heel ongelukkig al weer achter Leon van den Acker in het doel. Na deze treffer werd het een zeer armetierig potje ballen en zakte de amusementswaarde van twee kanten naar een niveau dat het aangluren niet waard was. F.C. de Rakt geloofde het wel en Keldonk was niet bij machte om de Udenaren nog pijn te doen.
Twee nederlagen op rij is pijnlijk, maar volgende week winnen van S.P.V. en dan zien we de eerste zwaluwen al weer vliegen.