Keldonk, dat al drie weken ongeslagen is, kreeg afgelopen zondag tegen Boxtel een te groot uitgevallen nederlaag te verwerken. Keldonk toonde zich zeker in de tweede helft gelijkwaardig aan de bezoekers, maar die gingen veel efficiënter met de kansen om, waardoor ze uiteindelijk met een 4 – 1 overwinning de Koulberg verlieten.

Keldonk begon furieus en kreeg in de eerste vijf minuten al twee goede kansen om de score te openen. Eerst schoot Tom van de Broek strak onder in de hoek en redde de keeper met moeite en even later stond Jan van den Acker oog in oog met die doelman en had Jan iets moois in gedachte, maar zijn boogballetje ging ver over. Hierna zakte het spelpeil met de minuut en kwam Boxtel langzamerhand beter in de wedstrijd. Na een kwartier, bij de eerste de beste Boxtelse kans, was het raak. Een strakke voorzet ging via de flipperkast alle kanten in maar lag uiteindelijk achter keeper Jeppe Kerkhof in het doel. Keldonk kon aanvallend geen vuist meer maken, maar wist wel de ruststand tot 0 – 1 te beperken.

Na de rust begon Keldonk opnieuw erg gedreven en ook nu waren er goede kansen om snel op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Tom van de Broek, die na goed voorbereidend werk van Rick van Nuland, hard de lat raakte en daarna was er een schitterende redding van de keeper nodig om Kevin Voets van scoren af te houden. Keldonk bleef goed mee voetballen, maar het was Boxtel dat de score verdubbelde. Na de 0 – 3 kon Keldonk eindelijk iets terug doen. Met een slim tikje zette good-old Rene van den Akker, Tom van den Broek vrij voor de keeper die heel beheerst de achterstand verkleinde. Met een mooie kopbal was Tom van de Broek nog dicht bij de aansluiting, maar de bal ging centimeters over, anders had het nog even spannend kunnen worden. Toen Boxtel een paar minuten voor tijd de 1 – 4 binnen ramde werd het verschil in de uitslag en het spelbeeld definitief verkracht.