We blijven in de vierde klasse ! ! !

Door afgelopen zondag met 2 – 3 bij het Limburgse Merselo te winnen heeft Keldonk zich verzekerd van klasse behoud. Het ging niet gemakkelijk en het was tot het einde rete spannend, maar met een geweldig portie inzet slaagden de mannen van Peter van den Heuvel erin om de opgebouwde voorsprong over de streep te trekken.
Vanaf het begin was het een wedstrijd waar het duidelijk ergens om ging en in de eerste minuut werd de doorgebroken Joost Antonides al aan zijn shirt getrokken, maar de scheids vond het duidelijk nog te vroeg om de reglementaire rode kaart te tonen. Na een kwartier nam Keldonk de leiding toen na een verre uittrap van keeper Leon van den Acker de bal bij broer Jan kwam en die hield het overzicht en gaf prima voor op de vrijstaande Tom van den Broek die vervolgens heel koeltjes binnen schoot. Even later had het 0 – 2 kunnen zijn, want na een goede voorzet van Rob Voets schoot Joost Antonides goed in, maar de keeper wist te redden. De wedstrijd leek daarna een vervelende wending te krijgen toen Rene van Lankveld na een onbesuisde actie wel rood kreeg, en Keldonk met tien man nog een uur verder moest. Toch werd Merselo niet echt gevaarlijk en hield Keldonk de voorsprong tot aan de rust vast. Net na de rust kreeg Jan van den Acker wederom na een goede uittrap van Leon een goede mogelijkheid, maar hij schoot jammerlijk net over. Na tien minuten lag plotseling de gelijkmaker in het Keldonkse doel en zou het een zware klus worden om weer de regie van de wedstrijd te krijgen. De Limburgse druk werd opgevoerd waardoor Keldonk voorin meer ruimte kreeg en daar maakten ze met slim voetbal goed gebruik van. Na een kwartier wist, na een goed lopende aanval, Mark van Haandel spits Jan van den Acker in stelling te brengen en die schoot hard raak. Tien minuten later leek de wedstrijd beslist toen Jan van den Acker, met een bal over de hele, Tom van den Broek wist te bereiken en die maakte zich goed breed en krulde de bal met veel gevoel in de verre hoek. Met nog twintig minuten te spelen leek de buit binnen en leek Merselo zich gewonnen te geven. Toch maakten ze een kwartier voor tijd uit het niets de aansluitingstreffer waardoor het opnieuw spannend werd. Merselo ging alles of niets voetballen en Dusty van Wanrooy kreeg nog de beste kans om te scoren, maar de keeper wist met een handje ternauwernood te redden. Het eindsignaal kwam als een verlossing en klonk vandaag mooier dan enig muziekstuk van Beethoven, Bach en Mozart samen.
Door deze overwinning handhaaft Keldonk zich in de vierde klasse en dat is misschien wel een grotere prestatie dan het behalen van het kampioenschap twee jaar geleden.