Wacht even……er komt nog een toetje

Keldonk is er in de laatste wedstrijd in geslaagd om zich te plaatsen voor de nacompetitie, om daarin te proberen degradatie te voorkomen. Doordat Boxtel zijn sportieve plicht deed door van W.H.V. te winnen, degradeerden de Loosbroekers rechtstreeks, en maakte de late gelijkmaker van Maliskamp tegen Keldonk eigenlijk niets meer uit.
Omdat de aangewezen scheidsrechter diesel in plaats van benzine in zijn elektrische auto gooide kwam die te laat en begon de wedstrijd meer dan een half uur later. Na tien minuten nam Keldonk al de 1 – 0 voorsprong toen na een goed lopende aanval over links de bal uiteindelijk bij Rene van Lankveld kwam, die van zo’n slordige 20 meter op doel schoot en de bal via de binnenkant paal in het net plofte. Keldonk zat op dat moment lekker in de wedstrijd en kreeg via Joost Antonides nog een goeie kans op 2 – 0, maar de keeper wist met een prima save te redden. Even voor de rust werd Maliskamp wat sterker wat tot een paar hachelijke momenten voor het Keldonkse doel zorgde. Op slag van rust redde keeper Leon van den Acker uitstekend, waardoor Keldonk met een voorsprong naar de thee mocht.
Na de rust had Maliskamp meer balbezit, waar ze niet echt kansen uit wisten te creëren. De Keldonkse verdediging stond goed en er werd hard gewerkt om de voorsprong in stand te houden. Naar mate de tweede helft vorderde, was inmiddels bekend dat W.H.V. had verloren, waardoor de uitslag er eigenlijk niet meer toe deed. Keldonk kreeg via Rene van Lankveld nog twee mooie mogelijkheden maar de bal zeilde naast en over. De grootste kans kreeg Tom van den Broek maar die wist voor een leeg doel de bal niet tussen de palen te mikken. In de allerlaatste minuut kwam Maliskamp nog jammerlijk langszij.
Nu speelt Keldonk nog twee wedstrijden tegen periodekampioenen uit de vijfde klasse. Wie deze tegenstanders zijn is bij het tikken van dit verslagje nog niet bekend.