Penalty beslist derby tegen V.O.W.

Keldonk speelde afgelopen zondag de derby in Zijtaart waar de Orange Army het domein “De Vlonder” verdedigd. Als je denkt aan Army dan denk je aan oorlog, aanvallen, zwaar geschud en schieten met scherp, maar dat alles was het nou net niet. Het was een saaie wedstrijd met weinig hoogtepunten, waarin Keldonk uiteindelijk met een 2 – 0 nederlaag de witte vlag moest hijsen.
In de eerste helft was de wedstrijd in evenwicht maar kreeg Keldonk de betere kansen om de score te openen. Dusty van Wanrooy, niet bepaald het toonbeeld van de smalle selectie, was in de kluts dichtbij de 0 – 1 maar de bal stuiterde net over het doel. Na een half uur was er een goede voorzet van Tom van de Broek die door Geert Kuijpers rakelings werd naast gekopt. Even later redde de Zijtaartse keeper met een uiterste inspanning een knappe inzet van Tom van de Broek. Tussendoor moest aan de andere kant keeper Leon van den Acker vol aan de bak om een achterstand te voorkomen.
Tien minuten na de rust werd de wedstrijd beslist, toen de scheidsrechter besloot om een onschuldige handsbal met een penalty te bestraffen en V.O.W. dit cadeautje dankbaar binnen schoot. Keldonk was even de kluts kwijt, maar gelukkig behoede keeper Leon van den Acker met een Spartaans waardige redding zijn team voor verdere schade. De Keldonk spelers deden wel hun best, maar konden niet meer gevaarlijk voor het V.O.W. doel worden. Na twintig minuten was het helemaal over, toen V.O.W. met een doelpunt waar een flauw buitenspel luchtje aan hing de score verdubbelde.
In een wedstrijd die voetballend geen winnaar verdiende greep Keldonk wederom naast de punten en komt degradatie wekelijks dichterbij.