Hier met die laatste strohalm

Keldonk pakte in de voorlaatste wedstrijd van de competitie de laatste strohalm om degradatie te ontlopen. In de wedstrijd tegen Avesteyn uit Dinther, dat theoretisch nog kans maakte op het kampioenschap, werd zonder dat daar ook maar iets op viel af te dingen met 4 – 1 gewonnen.
In de eerste helft met de straffe wind tegen was Avesteyn een groot gedeelte de betere ploeg. Er kwamen een paar moeilijke momenten voor het Keldonkse doel, maar de verdediging hield goed stand. Na een half uur kreeg Joost Antonides een prima kans om toch heel sneaky met 1 – 0 te gaan rusten, maar zijn schot ging hard op de uitgelopen keeper.
Na de rust was er in een keer een heel andere wedstrijd te zien. Met de wind in de rug zette Keldonk met lange ballen goed druk op de Dintherse defensie en had daar al snel succes. Na een goed genomen vrije trap van René van Lankveld schoot na vijf minuten Joost Antonides de 1 – 0 binnen. Vijf minuten later verlengde Dusty van Wanrooy met het hoofd een uittrap van Leon van den Acker in de loop van Jan van den Acker die uit een moeilijke hoek de 2 – 0 binnen schoot. Avesteyn was helemaal van de wap en het werd voor hen nog erger toen Jan van den Acker een prima voorzet gaf op Dusty van Wanrooy die na een kwartier voor de veilig lijkende 3 – 0 zorgde. Even kwam Avesteyn nog terug toen een vrije trap onhoudbaar werd binnen geschoten, maar daarna herenigde Keldonk zich goed en hield de schade verder beperkt. Keldonk kreeg hierna de beste kansen om verder uit te lopen. Jan van den Acker schoot, na goed voorbereidend werk van René van Lankveld, nog op de paal waarna even later Rick van Nuland goed doorging op rechts en terwijl iedereen een voorzet verwachtte de bal heel slim diagonaal in het doel schoot. Hierna dachten de Keldonkse supporters ‘Ik hoop dat niemand me nu wakker maakt’ maar het was allemaal toch echt waar. Avesteyn zat hierna in zak en as, maar Keldonk spaarde ze voor een verdere afgang.
Keldonk staat nu voorlaatste met twee punten meer dan lantaarndrager W.H.V. en als dit verschil zo blijft krijgen ze in de nacompetitie nog de kans op handhaving in de vierde klasse.