Een wedstrijd om helemaal niks

Voor Keldonk was de laatste wedstrijd in de nacompetitie tegen F.C. de Rakt uit Uden er eentje om des keizers baard oftewel voor de kat zijn viool oftewel het ging nergens meer om. F.C. de Rakt moest minstens een puntje halen om verzekerd te zijn van promotie naar de vierde klasse. Na anderhalf uur wandelvoetbal lukte het de mannen uit Uden om in en supersaaie wedstrijd met 1 – 0 te winnen en daarmee werd hun doel bereikt.
De Keldonkse spelers waren na twee dagen Seventh Sunday niet 100% fit en gemotiveerd om op de achtste zondag nog een behoorlijke prestatie te leveren. De wedstrijd sukkelde ook maar wat voort en leek lange tijd in een 0 – 0 te gaan eindigen. Joost Antonides kopte na een goed genomen corner van gelegenheidsspits Leon van den Acker nog goed in, maar de keeper wist redding te brengen. Net voor de rust kreeg F.C. de Rakt een penalty te nemen, maar die werd passend bij de wedstrijd huizenhoog over geschoten.
Na de rust hetzelfde spelbeeld met weinig hoogte puntjes. Na een kwartier nam F.C. de Rakt de 1 – 0 voorsprong en even later voorkwam keeper Jeppe Kerkhof met een mooie redding een grotere achterstand. Met de moed der wanhoop probeerde Keldonk nog wel om een gelijkspelletje uit het waakvlammetje te slepen, maar aanvallend was het allemaal te weinig om F.C. de Rakt ook maar enigszins pijn te doen. F.C. de Rakt geloofde het verder ook wel en snakte samen met de elf uit Keldonk naar het einde. Vijf minuten voor het einde kregen Leon van den Acker (volgend jaar naar Sparta’25) en Joost Antonides (gaat door verhuizing in Roermond voetballen) een applauswissel en zo werd op een waardige manier van deze steunpilaren afscheid genomen.
Volgend seizoen starten we weer gewoon in de vierde klasse met mogelijk wederom F.C. de Rakt als tegenstander.