Op het zware veld op sportpark Thialf in de Mortel leed Keldonk een 2 – 0 nederlaag tegen de plaatselijke trots M.V.C.
Nadat vroeg in de wedstrijd gelegenheidsspits Roel van Haandel de bal rakelings over had geschoten kwam M.V.C. op voorsprong. Na deze opgelopen achterstand speelde Keldonk een goede eerste helft en combineerde lekker. Echte kansen werden er niet gecreëerd, en ook de Mortel kwam maar sporadisch in de Keldonkse zestien, waardoor beide keepers het vandaag erg rustig hadden. Net voor de rust kreeg Keldonk een mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Chiel Jans werd door Marcel van de Tillaart rakelings over gekopt. De man die vandaag positief opviel was de in het Mortels geel gestoken scheidsrechter van Dam die daarvoor als compensatie een Keldonks oranje fluitje had, dat oorverdovend goed floot. Daar zou Berdien Stenberg nog haar petje voor afnemen.
Al vroeg in de tweede helft moest aanvoerder Leon van den Acker geblesseerd het veld verlaten en dat was toch wel een hele aderlating.  Toen M.V.C. na tien minuten ook nog eens de score verdubbelde zag zelfs de positiefste Keldonk supporter het donker in. De Keldonkse spelers deden wel hun best, maar het ontbrak ze vandaag, met het missen van een vijftal sterkhouders, gewoon aan kwaliteit wat met inzet niet te compenseren viel. M.V.C. vond het allang goed zo en Keldonk spartelde, maar kwam niet meer boven.
Volgende week tegen koploper Ollandia zijn er weer een paar spelers terug van vakantie en als de ziekenboeg een beetje leegloopt zijn we ook daar helemaal niet kansloos.